sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Iivarin häntä

Reilu pari viikkoa sitten huomasimme Iivarin hännässä paksuuntuneen alueen. Kun tunnustelimme ja "vääntelimme" häntää, Iivari aristi sitä vähän.
Saimme onneksi pian eläinlääkäriajan, ja niinhän se röntgenkuvissa oli selkeästi nähtävissä, että häntä oli murtunut. Ja se oli murtunut peräti kahdesta kohdasta!

 Tässä kuvassa näkyy miten häntä on paksuuntunut neljänneksi viimeisen nikaman kohdalta ja viimeinen nikama on murtunut.

Tässä kuvassa näkyy sekä viimeisen nikaman murtuma, mutta myös neljänneksi viimeisen nikaman murtuma. Toisessa murtumassa luut olivat menneet todella pahasti limittäin, lähes rinnakkain!


Iivari raukka. Tuo on varmasti ollut todella kivulias! Suurin ihmetyksenaihe olikin se, että koira ei ole valitellut tai oireillut häntäänsä mitenkään. Murtumistavastakaan meillä ei siis ole tietoa. Sen tiedämme, että mihinkään oven väliin tai muuhun vastaavaan se ei ole jäänyt. Todennäköisesti Iivari on siis viuhtonut hännällään innoissaan ja lyönyt sen johonkin huonekaluun, ovenkarmiin tms. Niin kurjaa! :-(

Eläinlääkäri kertoi hoitovaihtoehdoista, mutta painotti että luutumismahdollisuudet tällaisessa tapauksessa olivat erittäin epätodennäköiset. Parantelu saattaisi kestää jopa kuukausia, jonka aikana häntä täytyisi pitää käytännössä liikkumattomana ja samalla häntä olisi koiralle kuitenkin kivulias.
Päädyimme siis amputaatioon ja nyt Iivari on vähän töpöhäntäisempi whippet :-D
Päivittelen toipumiskertomusta amputaatiosta, kunhan häntä on kokonaan parantunut. Ihan ongelmitta ei tämäkään nimittäin valitettavasti sujunut.. :-(

Mutta nyt Iivari on siis pakkolevolla muutaman viikon ja luonnollisesti kisakauden aloitus siirtyy pidemmälle kesään. Harmillisesti derbymaastot menivät sivu suun, mutta tärkeintä on tietenkin saada koira kuntoon ja häntä terveeksi! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti