keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Häntäoperaatio kokonaisuudessaan + kauden ekat treenit

Nyt Iivarin häntä on parantunut kokonaan, vain karvat ovat enää kasvamatta.

Tosiaan, ensimmäisen kerran Iivarin hännästä amputoitiin reilut viisi senttiä maanantaina 7.5.
Virittelimme tikkien suojaksi kaikenmaailman muovipullosysteemejä, mutta mikään ei tuntunut pysyvän hännässä Iivarin ravistellessa itseään. Hoitona meillä oli muuten vain haavan puhtaana ja kuivana pitämistä. Eli puhdistelimme haavaa fysiologisella suolaliuoksella eikä sen kummempaa. Haava oli muutaman ensimmäisen päivän ajan välillä tihkuva ja selkeästi kipeä. Se punoitti hieman ja lopulta muuttui päästään mustaksi eli kuolioitui. Kuolioituminen tapahtui yllättävän nopeasti! Muut koirat, eikä Iivarikaan vaikuttanut olevan silti hännästään kiinnostunut ja häntä ei haissut ollenkaan pahalle. Mutta näin kurjasti kuitenkin pääsi käymään :-(

Kuolioitunut hännänpää :-(

Siispä maanantaina 14.5., tasan viikko ensimmäisestä amputaatiosta, Iivarin hännästä napsastiin toiset viitisen senttiä pois.
Tällä kertaa haava oli jo siteiden poistamisen jälkeen paljon siistimpi eikä tihkunut ollenkaan. Myös Iivarin olo vaikutti olevan parempi eikä häntä vaivannut sitä mitenkään.

Haava 16.5. siteiden poistamisen jälkeen.

Tällä kertaa hoidimme haavaa vähän eri tavalla. Emme lätränneet millään puhdistusaineilla vaan ainoastaan vedellä. Suihkuttelimme haavaa kolmisen kertaa päivässä aina viiden minuutin ajan lämpimällä vedellä. Sen jälkeen kuivasimme haavan varovasti pyyhkeellä painellen ja annoimme hännän olla sellaisenaan. Emme siis laittaneet siihen mitään suojaviritelmiä tai muutakaan.
Välillä varsinkin hännän alapuoli, jossa iho oli "kireämmällä" punoitti pikkuisen, mutta suihkuttelu vaikutti auttavan tähän.

Tikit poistettiin perjantaina 25.5. ja haava olikin parantunut ihan täysin!

Tikkien poiston jälkeen, hyvältä näyttää!! :-)

Ja nyt häntä näyttää tältä! Karvojen takaisinkasvua vielä odotellaan :-)


Radalle uskaltauduimme jo eilen, koska häntä oli todellakin parantunut nyt täysin ja kunnolla. Tarkoituksena oli lähinnä katsoa Iivarin tämänhetkinen vauhti ja että vaikuttaisiko töpöhäntäisyys radalla juoksemiseen jollain tavalla.
Iivarin menohalut olivat ennallaan ja se pääsikin juoksemaan 280m ihan yksikseen.
Lähtö Iivarilla oli totuttuun tapaan huonohko, mutta vauhti löytyi kuitenkin nopeasti.
Kaarteet se tuli aivan entiseen tapaansa, ei siis ajautunut kovinkaan ulos.
En ole ihan varma oliko Tuomarinkartanolla eilisissä avajaisjuoksuissa sähköinen ajanotto vai käsikellotus, mutta jokatapauksessa kuuluttaja kertoi Iivarin ajan olleen 18,4!!!
Iivarin ennätyshän on viime kesältä tuolta matkalta 18,62 eli aikamoista vauhtia poika pisteli menemään! Täytyy olla ihan hurjan tyytyväinen suoritukseen, en ikipäivänä olisi osannut odottaa moista suoritusta. Töpöhäntä ei siis vaikuttanut ainakaan huonontavasti juoksusuoritukseen, ehkä jopa päinvastoin! :-D
Jippii, pääsemme siis sittenkin starttaamaan vielä kisoissa tällä kaudella! :-)


Yosal pääsi myös avajaisjuoksuihin koikkelehtimaan Safir-sloughin kaverina 480 metrillä.
Kopista Yosal lähti noin sekunnin Safirin jälkeen, joten matka sujuikin neitokaisen perävaloja vilkuillen (ei sillä etteikö se jokatapauksessa olisi mennyt niin) :-D
Näkeehän vauhdin silti muutenkin esimerkiksi allaolevalta videolta - Safir juoksee hienolla tekniikalla matalana kun Yosal pitää päätänsä vähän korkeammalla. Ja varmasti Safirin muhkeilla reisilihaksilla ja pidemmällä kropalla on myös osansa kovemmassa vauhdissa ;-)
Aikaa emme tähän lähtöön saaneet, mutta pääasia että Yosalkin jatkoi maaliin asti. Takasuoralla ja kolmoskaarteessa jopa näytti ihan siltä, että Yosal olisi vähän saavuttanut Safiria! Hieno poika :-)
Täytyy mennä ensi viikolla juoksuttamaan Yosalia ihan yksikseen niin nähdään mitä sitten käy, vai käykö mitään :-DKaikenkaikkiaan oli siis erittäin onnistuneet kauden avajaisjuoksut ja kotimatkalla (sillä hurjalla neljällä kilometrillä) autossa oli kovin tyytyväistä sakkia! Välillä elämä näköjään hymyilee :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti