tiistai 24. huhtikuuta 2012

Mätsärit

Mätsärit eli Match Showt ovat ihan loistavia paikkoja harjoitella kehäkäyttäytymistä nuoren (tai miksei vanhemmankin) koiran kanssa!

Aapo olisi ikänsä puolesta päässyt toukokuussa kahteen pentunäyttelyyn, mutta molemmat sattuivat olemaan meille juuri huonoon aikaan eli kumpaankaan ei sitten ilmoittauduttu. Sitten taas koko kesänä ei yhden yhtä pentunäyttelyä ole, vasta syyskuussa olisi seuraava. Silloin Aapo onkin jo junnuluokassa (hui!), joten nyt täytyy sitten kiertää mätsäreitä harjoitukseksi ja kokemuksen kartuttamiseksi :)

Aapon mätsäriura alkoi viime sunnuntaina, kun Pakkalassa, melkein meidän naapurissa, järjestettiin Match Show.

Ennen kehän alkua oli tietysti hiukan harjoiteltava seisomista. Tässä vaiheessa keskittymiskyky oli vielä huipussaan!

Sitten tuli meidän vuoromme mennä kehään. Aapo liikkui nätisti. Välillä se yritti pujahtaa oikealle puolelle, vaikka tietysti vasemmalla puolella oli tarkoitus ravata. Pieniä juttuja, jotka vaativat harjoitusta!

Vähän jänskättää (minua). Tuomaria kohtaan Aapo oli vielä aika rimpuilevainen, mutta alkupyristelyn jälkeen rauhoittui hienosti ja antoi katsoa hampaat ja tutkia muutenkin nätisti!

Seisominen vaatii vielä harjoittelua. Tai lähinnä kauan paikallaan oleminen. Varsinkin nyt kun "iskä" oli mukana kuvaajan ominaisuudessa, oli Aapon mielestä ylitsepääsemättömän vaikeaa seisoa aloillaan ja katsoa toiseen suuntaan kuin missä iskä oli.. 
Aapo sai sinisen nauhan eikä sijoittunut sen kummemmin. Tärkeintä oli kuitenkin arvokas ensimmäinen kokemus näyttelyiden maailmasta. Harjoitukset jatkuvat! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti