keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kisakausi loppui

Jospa sitä summailisi Iivarin ratakauden yhteen postaukseen.

22.9. käytiin Tampereella juoksemassa 280 m sijoituslähdössä, jossa juoksi Iivarin lisäksi Moa, Jewgenistajan Puska-Jussi ja Kake (Apple Garden's Carpe Diem). Iivari juoksi mustalla manttelilla. Kuvat on ottanut Emmi Ventelä, kiitos taas tuhannesti! :)

Iivari sai huonohkon startin, mutta tuli sentään aika hyvin rintamassa muiden kanssa vielä alkumetrit.

Iivari hakeutuu sisälle, ja vielä tässäkin kohtaa näyttää ihan hyvälle.

Mutta sitten, kaarteessa tapahtui taas jotain, ilmeisesti Iivari (taas) törmäili ja olisi joutunut yrittämään ohitusta ulkokautta. No, yritystä ei löytynyt vaan töpöhäntä joutui tyytymään viimeiseen sijaan.
Kake taisi voittaa tämän lähdön.

Onneksi Iivari sai maalissa taas parhaan palkinnon, eli palan vieheestä. :)

Lisää kuvia Tampereelta Iivarin lähdöstä (ja muistakin lähdöistä) löytyy tämän linkin takaa. Linkki on ohjattu alkamaan suoraan Iivarin startista :)
Tämä Tampereen startti oli siis Iivarin tämän kauden suorituksiin nähden hyvin keskitasoa. Aika oli tosi kehno, 19,22, mutta laitan sen ihan täysin huonon startin ja törmäilyn piikkiin.

Kyllähän tuo aika vähän taas harmitti kun juuri HVK:n makkarajuoksuissa nähtiin, miten koira kykenee jopa puoli sekuntia parempiin suorituksiin. Okei, Tampereen rata on hitaampi kuin Helsingin, mutta anyways. Iivari teki parhaansa ja Tampereen startissa joutui kyllä taas aika kovaan seuraan. :) 

Viime lauantaina eli 5.10. juostiin kauden viimeiset viralliset ratakisat Tuomarinkartanolla, W-H:n Team Race. Iivari osallistui taas 280 m sijoituslähtöön, ja tällä kertaa seurakin oli jo Iivarin tasolle sopivampaa. :) Uskalsin odottaa jotain muuta kuin viimeistä sijaa siis. :D
Alla Davidin kuvaama hieno video Iivarin lähdöstä:Iivari sai "yllättäen" tosi huonon lähdön ja taisi tulla toiseksi viimeisenä kopista ulos. Onneksi Iivarin hyvä lähtökiihdytys toimi taas, mutta kuinka yllättävää, kaarteessa tuli taas ongelmia. :D Iivari juoksi siis kaarteessa raidallisen manttelin koiran takajaloille, ja sitten taas etusuoran alussa Aina-sisko juoksi Iivarin kintuille. Hyvä me! :D
Iivari kuulemma johti etusuoralle tultaessa hienoisesti, mutta menetti tasapainonsa aika pahasti ja joutui tyytymään lopulta neljänteen sijaan. Tosin sijojen 2.-4. ajat olivat vain parin tuhannesosan päässä toisistaan, eli tiukkaa vääntöä oli! Voittajallekin Iivari hävisi vain kuusi sadasosaa. Iivarin aika oli siis 19,187 sek.
Tällä kertaa Iivarin meininki näytti paremmalta kuin koko kaudella, nyt sitä kaivattua yritystä ja sinnikkyyttä löytyi! Olen todella tyytyväinen Iivarin hienoon suoritukseen :)

Tämä kausi jäi (taas) meidän osaltamme aika tyngäksi. Aloitimme kauden vasta kesäkuun lopulla Hyvinkäältä, ja virallisia kisastartteja Iivarille kertyi tälle kaudelle vain kuusi! Heinä-syyskuun kisojen välille tuli kahden kuukauden tauko, milloin oli kisojen aikaan ystävien häät, milloin Iivarilla oli anturassa haava.
Iivarin sijoitukset tällä kaudella ovat olleet 2/5, 6/6, 4/4, 6/6, 4/4 ja 4/6. Ajat vastaavasti ovat olleet 19,29, 19,01, 18,95, 19,10, 19,22, 19,187.
Tuloksellisesti siis kausi ei ole ollut mikään kehumisen arvoinen. Iivari juoksi kuitenkin paljon harkkalähtöjä kesän aikana ja harkoissa kellotti parhaimmillaan 18,5 aikoja jo alkukesästä, eli oletettavasti koira oli kuitenkin kunnossa. Alkukaudesta Iivarilla oli luokituspisteitä 22, mikä aiheutti pienen töpöhännän joutumisen aika kovaan seuraan, esimerkiksi eräässäkin lähdössä voittaja oli Iivaria lopulta sekunnin nopeampi... :D "Onneksi" nyt tämän kauden myötä Iivarin pisteet ovat tippuneet 13 pisteeseen, joten ensi kaudella kenties pääsemme Iivarin tasoon nähden mukavampaan seuraan. :)

Ensi kautta odotamme todella innolla, silloin meillä taitaa olla yhden kilpurin sijaan kaksi tai oikein hyvällä tuurilla jopa kolme kilpuria. Kuinka jännää! :)

Nyt vähän levätään, sitten alkaa peruskuntokausi ja toivottavasti ensi kesänä palataan radoille entistä ehompana ja valmiina ottamaan uudet haasteet vastaan.
Ensi sunnuntaina matkustamme mahdollisesti vielä Tampereelle makkarajuoksuihin, jonne meiltä lähtisi todennäköisesti nuorisokolmikko Iivari, Aapo ja Voitto. Mutta se on vielä auki, katsellaan kuinka paljon sunnuntaiaamuna väsyttää. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti