perjantai 19. tammikuuta 2018

Talvi tuli!

Vihdoin tuli se kauan odotettu kunnon talvi tänne eteläänkin. Oikeastaan yhdessä päivässä saimme melkein 20 cm pehmeää pakkaslunta, huippua!

Nyt onkin otettu ilo irti lumesta. Pessimistisen realistinen aavistukseni on, että pian kuitenkin menevät lämpötilat plussan puolelle, minkä jälkeen taas pakastaa ja niin on lumen pinta liian rapsakkaa juoksenteluun.

Olen pikkuisen taas innostunut valokuvaamisesta ja nyt harjoittelen uuden kameran kanssa. Kyllä voikin olo olla ihan noviisi, mutta toisinaan saan kivoja onnistuneita otoksia aikaiseksi.

Yosal mietiskelee. Iän myötä mukavuudenhalu tuntuu varsinkin tällä herralla kasvavan eksponentiaalisesti. Märän-, kylmän- ja tuulensietokyky ovat aika alhaalla.
Yosal ulkoili vain muutaman minuutin, mutta täytynee ensi kerralla pukea sille takkia päälle pikaulkoilullekin.

Aapon yksi ja ainoa spurtti :D

Hero juoksee luokse jos kutsujan taskusta löytyy esim. kanaa.

Iivarin ulkoilut ovat tätä. Se kauhoo muuten lunta suuhunsa kuin maaninen ja sitten vasta pissattaakin.

Rakas Sesna, joka muuten täytti 2.1. yhden vuoden! 

Tytöt ovat molemmat hulluina lumesta ja kestävät kylmääkin varsin hyvin.

Sesna, joka yleensä juoksuttaa muita, on tässä saanut tarpeeksensa kahden perässäjuoksijan napsinnasta. Kyllä näillä vaan ne kopat saisivat olla päässä aina vapaana juostessa. Ei onneksi vekkejä tällä(kään) kertaa, mutta onhan se ärsyttävää kun pentu roikkuu poskinahassa ja toinen näpsii kyljestä.

Sesna ei oikein osaa tai tohdi komentaa Mailia kunnolla. Liekö tuo musta pirulainen Sesnan silmissä vielä liian "pentumainen" ja sen varjolla saa tehdä melkein mitä vaan (paitsi tulla Sesnan kanssa samaan petiin nukkumaan). 

Kunnon painileikit ne saavat kyllä aikaiseksi :)

Maili tähyilee ja Potti tonkii ruohoa lumen alta.Voitto lepää laakereillaan, sillä siltä kaivettiin pari viikkoa sitten takajalan varpaan anturasta pieni kivensiru. Paraneminen on hyvällä mallilla, mutta otetaan varman päälle ja rajoitetaan vapaanarallaukset vielä jonkin aikaa.

Kas siellä, niin pieni, mutta pirun kipeä. Onneksi oli aika pinnassa ja saatiin hyvin pois. 

Bonuksena kuva Voitosta itsenäisyyspäivänä Suomi100-tunnelmissa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti