maanantai 16. tammikuuta 2017

Keski-Euroopassa oppimassa

Olemme ottaneet tavoitteeksemme käydä joka vuosi Keski-Euroopassa katsomassa ainakin yhtä isompaa ratakisaa. Vuonna 2015 kävimme Saksan Hünstettenissä ratajuoksun EM-kisoissa ja vuonna 2016 teimme kaksi turistireissua, ensin syyskuussa Toulouseen (Ranska) ratajuoksun MM-kisoihin ja sitten paria viikkoa myöhemmin Gelsenkircheniin (Saksa) WM-Revanche -kisaan (eli ns. revanssi varsinaisista MM-kisoista). Tänä vuonna Toulousen kisoissa oli ennustetusti vähänlaisesti whippetejä, joten Gelsenkirchen oli senkin puolesta mukava kokemus, sillä siellä koiria ja ihmisiä oli enemmän.

Toulouse ratana ja tapahtumana ei jättänyt meihin sen syvempää vaikutusta, mutta erittäin opettavaista oli nähdä Etelä-Ranskalaista tapaa toimia. Kisan aikatauluja muuteltiin mielivaltaisesti (eikä muutoksista tietenkään kuulutettu kuin ranskaksi), vieheenvetokin oli hyvin kummallista esimerkiksi vieheen pysäytyksen osalta (kts. videot) ja kaikkiaan puitteet olivat jotenkin epäsiistit. Ranskassa oltiin myös tehty päätös, etteivät ylikorkeat saisi vuonna 2016 juosta epävirallisesta CDL Sprinter Champion -tittelistään. Narttujen MM-lähdöt Toulousesta videolla. Myös urosten lähdöt löytyvät YouTube-kanavaltani.

Toulousessa ilma oli hyvin helteinen.

Ranskalainen lana ei ihan vakuuttanut.

Toulousen kastelujärjestelmää.

Vuoden 2015 Euroopan mestari Kentfield Freedom

Ihana pieni narttu Old Road's LoopyLady (Voiton puolisisko)

Gelsenkirchenissä olikin eri meininki. Rata-alue oli erittäin siisti ja radanhoitokalusto mielestämme asianmukainen. Kastelu suoritettiin tehokkaasti traktorin ja vesisäiliön avulla, samaan tyyliin kuin Hünstettenissä. Myös lana näytti hoitavan tehtävänsä hienosti. Kilpailuttajat ja katsojat pidettiin hyvin perillä aikatauluista, lähdöt etenivät rivakkaan tahtiin ja ravintolassa tarjoiltiin maukasta ruokaa. Saksassa asiat hoidetaan järjestelmällisesti ja sinne on jatkossakin mukava suunnata. :)
Toivon mukaan joskus oman kilpurin kanssa!
Gelsenkirchenistä urosten A-luokka videolla. Muutkin whippetvideot Gelsenkirchenistä löytyvät tietenkin YouTubesta.

Kerran-pari kun radan ympäri ajaa, on kastelu suoritettu!


Kastelun jälkeen tietysti lanataan.

Koirien vesipiste, melko kätevän oloinen!

Veteraaninarttuja podiumilla

Tärkeimpänä antina näillä Keski-Euroopan reissuillamme on kuitenkin ollut seurata itse tapahtuman tähtiä eli koiria. On ihan eri asia katsella koirien kuvia kuin nähdä niitä livenä ja esimerkiksi koirien todellinen koko selviää vain vierestä katsomalla. Myös koirien juoksutyylit ja viehekäyttäytyminen käyvät ilmi vain paikan päällä (tai videolta). Paikan päällä pääsee myös keskustelemaan koirien omistajien kanssa ja tutustumaan koirien luonteisiin paremmin, korvaamattoman arvokasta mikäli on kiinnostunut jostakin tietystä koirasta enemmän.

Aiomme ehdottomasti jatkaa tätä perinnettä ja toivon mukaan joskus kisautamme omiakin koiriamme myös Keski-Euroopassa. Mukavaltahan sellainen parin viikon karavaanari-kesälomareissu tuonne Hollanti-Belgia-Saksa -akselille kuulostaisi, höystettynä parilla ratakisalla. :)

2017 EM-ratakisat järjestetään Unkarin Alsonemedissä ja 2018 MM-ratakisat Belgian Awansissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti