maanantai 16. marraskuuta 2015

Uusi koti

Tämä on ensisijaisesti koirablogi, mutta joku toivoi kuvia kodista (ja koiristakin), joten tässä näitä.
Tällaisissa olosuhteissa meillä siis tätänykyä elellään. Kaikki ei ole vielä todellakaan valmista, ja sisustuksellisestikin paikka on vielä aika keskeneräinen. Mutta here goes kuitenkin. :)

Ensimmäisenä tärkein eli koirien huone. Täällä ne viettävät aikaansa silloin kun me ihmiset emme ole kotona. Osa koirista myös nukkuu yöt täällä. Vasemmalla tuossa "syvennyksessä" sijaitsee vesikuppi ja oven takana laatikosto, jossa on karvalapsien tärkeintä omaisuutta (esim. vaatteet). Tähän huoneeseen on tulossa mattokin, mutta toistaiseksi kun nuorimmaiselta vielä pitkien työpäivien aikana pääsee hädät lattialle, ei ole katsottu järkeväksi laittaa mattoa.

Seuraavaksi koirien huoneen viereinen eli työhuone/vierashuone/ylimääräinen huone. Tässä huoneessa on pieni vaatehuone (ovi heti kirjahyllyn vieressä oikealla).

Sitten ns. pääoleskelualue eli olohuone-keittiö-ruokailutila. Koirien huone jää tässä suoraan selän taakse kuin myös pääovi ja eteinen jää takavasemmalle. Avaraa haettiin ja sitä tuli! :)
Ruokailutilasta pääsee meidän makuuhuoneeseemme ja keittiöstä on kulku kodinhoitohuoneeseen. 

Sama tila vastakkaisesta kulmasta katsottuna. Hankinnassa olisi ainakin suurempi ruokapöytä. :)
Taustalla avautuvista ovista vasen siis työhuoneeseen ja oikea koirahuoneeseen. Koirahuoneen ovea vastapäätä, kuvassa "kulman takana" pieni wc. Ja tuolta kulman takaa siis kulku myös tuulikaappiin, jonka yhteydessä on pieni vaatehuone ulkovaatteille.

Kodinhoitohuoneesta oli vähän hankala saada järkevää kuvaa hassun muotonsa takia. Mutta pesutornin viereisestä ovesta (oikealla seinustalla) siis kulku keittiöön. Selän taakse jää ovi kylpyhuoneeseen ja sitä kautta saunaan (joka on vielä aivan totaalisen kesken, ei kuvaa). Kodinhoitohuoneen ulko-ovesta on pääsy koirien ulkoilualueille. Kuvan keskellä oleva valkoinen ovi johtaa vaatehuoneeseen, jonka läpi taas pääsee meidän makkariimme. Ulko oven vieressä on maalämpöpumppu ja muuta kodin tekniikkaa, jonka toivoisin saavani vielä paremmin piiloon..
Kodinhoitohuoneen kaapeissa on koirien ruoat, herkut, lisäravinteet ynnämuut ja täällä koirat siis ruokitaan. Ulko-oven edessä on ns. kurasyöppö ja vieressä bideehana, jonka avulla likaisten tassujen peseminen onnistuu jotenkuten. Parempi ratkaisu olisi ollut ihan erillinen pesunurkkaus koirille, mutta ehkä sitten seuraavaan taloon.. :D

Näkymä kodinhoitohuoneen ovesta. Melko anti-hehkeää tällä hetkellä kun on harmaata ja sateista, märkää ja mutaista! Piha on vielä aivan kesken, koira-aitauksia lukuun ottamatta. Pieni hiekkapohjainen aitaus on kooltaan noin 8 x 16 metriä ja suurempi, nurmipohjainen noin 50 x 90 metriä. Vasemmalla näkyy vilaukselta erillinen autokatos-varastorakennus.

Loppuun vielä näkymä kodinhoitohuoneesta vaatehuoneen läpi makkariimme. 

Täytyy sanoa, että olemme viihtyneet tosi hyvin! Koirat ovat aivan onnesta soikeina lisääntyneestä tilasta ja tietysti ulkoilumahdollisuuksista (nuorimmainen piippaakin ulko-ovella kolmen minuutin välein, kun haluaa "hiekkalaatikolle" kaivuuhommiin.. :D Sijaintikin on harrastusten kannalta kivassa paikassa. Hyvinkään radalle ajaa parikymmentä minuuttia, koirauimalaan vartin, hiekkakuopalle 10 minuuttia. Tuomarinkartanon ratakin on kivan matkan päässä eikä Otalammellekaan aja kuin reilu puoli tuntia. Siinä ne meidän eniten käyttämät paikat oikeastaan ovatkin. Eläinlääkäreitäkin löytyy kohtuullisen matkan päästä, tosin käytännön kokemusta näiden käyttämisestä ei vielä ole.


3 kommenttia:

 1. Jestas miten upea asunto - ja piha! :D Niin pitkään oon omasta ikiomasta kodista haaveillut ja ai että muuten tää postaus ei auttanut yhtään kuumeeseen.

  Onnea teille uuteen kotiin! Näyttää todella upealta ja sijaintikin kuullostaa loistavalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Me tykätään kyllä kovasti :)
   Ei muuta kuin haaveita toteuttamaan vaan, niin mekin tehtiin!

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä, uusi koti ois mahtua, meillä taasen rempattavaa riittäisi kun ei itse rakennettu.

  VastaaPoista