maanantai 25. elokuuta 2014

Kisaraporttia

16.8. ratkottiin Oulun Virpiniemessä Suomen ratamestaruus 2014 (SRM-14) ja Suomen vinttikoiraliiton ratamestaruus 2014 (SVKLRM-14).
Meillä matkassa mukana olivat Voitto, Ramses (MaXwin Imago) ja turistin virkaa toimittava Aapo.

Ylikorkeat whippetit juoksivat yhdistelmänä, koska narttuja ei ollut ilmoitettu tarpeeksi omaa luokkaansa varten.
Voiton kanssa lähdettiin tavoittelemaan A-finaalipaikkaa ja se saavutettiinkin hienosti!
Voitto sai kaikissa kolmessa lähdössään hyvän tai kohtalaisen hyvän startin, mutta ajautui ikävästi ulos (toisinaan ihan omasta syystään, toisinaan törmäyksen saattelemana), mikä tietenkin verotti ajoissa jonkin verran.
Ensimmäisessa alkuerässä Voitto juoksi kuitenkin oman ennätysaikansa ja alitti 23 sekunnin rajan - 22,99! ;)

Voiton koko kisa tiivistyy aika hyvin allaolevaan kuvaan: kovaa vääntöä joka startissa Aapelin (Indian Hill's Aramis) kanssa :D

Voitto sinisellä, Aapeli valkoisella.
Hienosta kuvasta kiitos Heidi Koivulalle!

A-finaaliin Voitto lähti mustalla nelosmanttelilla, ajautui tosi ulos, mutta näytti maalisuoralle tullessa vielä olevan 3. sijassa kiinni. Kisa oli hurjan tiukka ja niinpä Voitto oli lopulta viides häviten vain yhden sadasosan kolmanneksi tulleelle Jätkälle (Lekurin Kundi) ja nelossija taisi mennä Retelle (Old Road's Kamagurka) tuhannesosien edulla. Joka tapauksessa nämä startit olivat jälleen kerran mielettömän hyvää harjoitusta isoissa lähdöissä juoksemisesta ja nähtiinpä vähän mitä Voiton kanssa kenties tulisi jatkoa varten treenata (sitä kaarretta siis).
SVKLRM-14 tittelin kaappasi itselleen ennakkosuosikki Lyyti (Winsome Yankees Apache) ja hopeamitalille ylsi uroksissa tällä matkalla melko ylivoimainen Juno (Weikotin JZ-Torsti).

Alla meikäläisen kuvaama & työstämä video:


Myös muut whippetlähdöt löytyvät videoituna YouTube-kanavaltani :)

Ramsu, joka oli siis meidän vastuullamme (ja Tumpin kilpailutettavana) Oulun reissun ajan menestyi normikokoisten urosten sarjassa upeasti. Ramses suoriutui hienosti A-finaaliin ja ylitti maaliviivan kolmantena vain pari sadasosaa Kevin-veljensä (MaXwin Imp) jäljessä. Urokset voitti Kip (Effloresco's Kajanos).

Onnittelut vielä meidän porukalta kaikille voittajille ja suorituksissaan onnistuneille! :)
Olimme ensimmäistä (muttemme todellakaan viimeistä) kertaa Virpiniemessä ja tykästyimme rataan ja tunnelmaan kovasti! Tuonne on  mentävä jatkossa ainakin kerran kesässä! :)

Kisojen päätteeksi Aapo sai juosta 480m harjoituslähdön ja sekin meni hienosti! 

Aapo tositoimissa :)
© Heidi Koivula

20.8. keskiviikkona Voiton oli määrä juosta Tuomarinkartanolla 350 metrin sijoituslähdössä, mutta jo päivällä tuumailin, jotta mahtaako koko kisoja ollakaan kurjan sadesään takia. Menimme kuitenkin kisapaikalle ihmettelemään, mutta vettä satoi ja satoi vaan ja nurmirata alkoi olla niin liukas ja vaarallinen juosta, että päätimme vetää Voiton pois kisasta ja lähteä kotiin. Lopulta kisojen lähdöistä olikin juostu vain noin puolet ja loput lähdöistä peruttu (mm. Voiton lähtö). Tuomarinkartanolla viehe kun ei liiku kunnolla jos kisko on märkä, joten ihan teknisistäkin syistä loput lähdöistä oltiin jouduttu perumaan. 
Sinällään hieman harmitti, että keli nyt oli mikä oli, sillä Voiton olisi ollut mahdollista yrittää parantaa 350 metrin aikaansa Team-Racea ajatellen. Koiran turvallisuus asetetaan kuitenkin ehdottomasti etusijalle, joten nämä kisat jäivät nyt kisaamatta.

Nyt meillä onkin edessä vähän pidempi kisatauko ja Voitto starttailee näillä näkymin seuraavan kerran 13.9. GRL:n kisoissa Turussa.

1 kommentti: