lauantai 6. lokakuuta 2012

Kisakauden päätös

Viime viikonloppuna juostiin Tuomarinkartanolla HVK:n maastomestaruuskilpailut, joissa Iivarikin juoksenteli. Olen odotellut kuvia ilmestyväksi nettiin, jotta voisin päivitellä tuloksia tännekin, mutta so far en ole nähnyt yhtäkään kuvaa. HÖH!
No, nyt en enää jaksanut odotella kuvia, vaan ymppään tämän maastokisaraportin samaan kuin ratakisakaudenpäätösraportin.

Eli päivämäärä oli 30.9. sunnuntai, kun aamulla kaatosateessa hurautimme tuon ruhtinaallisen viiden minuutin ajomatkan Tuomarinkartanolle Iivari ja Aapo kyydissämme.
Iivari starttasi siis tämän kauden ensimmäisissä (ja tämän kauden viimeisissä) maastokisoissaan, jotka olivat HVK:n maastomestaruudet sekä HSKP:n mestaruudet.
Normikokoisia whippeturoksia kisasi yhteensä 15kpl.
Alkuerään Iivari sai parikseen kovatasoisen Paletin Super Trouperin eli "Kimin".
Hyvältähän se juoksu näytti molemmilla, Iivari pysyi ehkä aavistuksen tarkemmin vieheen reitillä, joten tästä alkuerästä Iivari sai pariaan paremmat pisteet - 201 pistettä. Alkuerien jälkeen Iivari olikin toisella sijalla! Aika hurjaa silti, että noinkin huonoilla pisteillä oltiin toisella sijalla. No, tuomarit olivat kai tosi tiukkoina. Ero ensimmäisenä olevaan oli vain kaksi pistettä. Jännittävää!

Finaalissa Iivari juoksi parinaan Vi'waun Nuuppa aka "Valo". Meno näytti tosi tasaiselta, enkä itse osannut ainakaan yhtään arvioida, että kumpi saisi paremmat pisteet.
Pisteet ja sijoitukset selvisivät vasta palkintojenjaossa, ja niinhän siinä kävi, että Iivari nappasi voiton! Iivarin ja Valon kokonaispisteet olivat täysin samat, mutta Iivari sai finaalista paremmat pisteet (242p.), joten se ratkaisi voiton Iivarille tällä kertaa :) Yhteispisteet Iivarilla olivat siis 443 ja tämä tulos oli siis SERTin arvoinen! Aika mahtava pikkumies, noin hienosti jaksoi rämpiä mutavellissä ihan voittoon asti! :))
Meidän perhe ilahtui tietysti kovin paljon myös siitä, kun Aapolle annettiin mahdollisuus juosta koevetokoirana finaaliradalla. Ja hänhän paineli menemään kuin vanha tekijä! Voi kuinka hienoa katseltavaa oli pikku-Aapon työskentely maastoradalla. Ehkä siitä vielä tulee kisakoira, toivottavasti :)

Voi kun joku olisi räpsäissyt pikku koikkaloidistakin kuvan, olisipa ihana muisto Aapon ihan ekasta maastosuorituksesta! Lisäilen tänne sitten kuvia, jos sellaisia jostain käsiini saan.


Tänään sitten viimeisteltiin kisakausi 2012 meidän osaltamme. Vuorossa oli siis kauden viimeiset ratakisat, whippetien Team Race sekä kaikkien rotujen sijoituslähdöt.
Iivarilla kun ei ollut tälle kaudelle yhtäkään 280m starttia, niin ei se päässyt joukkueeseenkaan. Enkä tietenkään tiedä olisiko päässyt joukkueeseen vaikka olisi startti ollutkin. Sen verran kovaa sakkia näytti HVK:nkin joukkueessa kisaavan! :)
Mutta tyydyimme oikein hyvillä mielin sijoituslähtöön näin syksyn viimeisessä kisassa. Nyt sitten otettiin Iivarille edes se yksi 280m tilastoaika vielä tälle kaudelle.

Kovaan seuraan pääsi töpöhäntä jälleen kerran. Samassa lähdössä juoksi nimittäin Iivarin lisäksi Oochigea's Icepower "Iippa", MaXwin Fibi "Vinski", Paletin Rapidfire "Turbo" ja Ankaa Speedy Star "Stella?". Iivari sai koppiarvonnassa kutoskopin ja manttelin väri oli tällä kertaa keltainen.
Startissa Iivari näytti tulevan aika hyvin muun ryhmän kanssa. Eli siis hyvä, ei jäänyt nukkumaan koppiin sentään! :D
Iivarin vahvuus on aina ollut lähtökiihdytys ja se ei pettänyt tälläkään kertaa. Iivari veti hienosti heti kärkikahinoihin, mutta isompi poika vei tällä kertaa voiton. Iivari pysyi kuitenkin hienosti toisella sijalla ja aikakin oli varsin mainio - 18,71 sek. Voiton vei siis ansaitusti Iippa, ja loppujen sijoista en olekaan varma.


Iivarin startti videoituna! Kiitos Sari & David!!

Kiitos taas kaikille kivoille kilpakumppaneille ja ystäville tästäkin mukavasta kaudesta. Nyt lepäillään ansaitusti ainakin sen puolisen vuotta ;) No ei kai sentään ihan koko aikaa lepäillä vaan jotain täytyy ensi kautta silmällä pitäen tehdä.
Toivotaan, että ensi kausi on Iivarin osalta ehjempi ja päästään kisaamaan vähän enemmän. Tämä kausi jäi kuitenkin tavallaan vajavaiseksi meidän osalta kun oli niitä häntäamputaatioita, tassuvaivoja ynnämuita.
Ja ensi kaudella pikku-Aapo-Baago-Bagonidi saa myös alkaa kilpauransa. Tai siis toivon mukaan, jos vaan tähtien asento on oikea ja koejuoksut ja muut muodollisuudet sujuvat ilman kommelluksia. Aapollekin tekee hyvää tuleva talvitauko. Se saa vähän pienessä päässään haudutella kaikkea tänä kesänä oppimaansa ja ehkä keväällä uskalletaan sitten jo kokeilla kaverin kanssa juoksua. Tai tietysti sitä täytyy sitten kokeilla, kun eihän kisoihin voi muuten mennä :D
Mitenniin muka joku jännittää sitä jo etukäteen. No, turha ehkä murehtia monen monen kuukauden päässä olevia asioita. Nyt nautiskellaan tulevasta talvesta ja vähän muustakin kuin koirientäyteisistä elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti