maanantai 17. syyskuuta 2012

Mistä alkaisin..

Niin.. taas vierähti kuukausi ilman päivityksen päivitystä. Mikä siinä on niin hankalaa. Noh, en osaa sanoa. Osansa on varmasti emännän koulun aloittamisella, tuntuu että kaikki ylimääräinen aika kaikkosi samantien!
Kuitenkin nyt on taas tehty ja tapahtunut vaikka mitä!

Kesän lopuksi vietimme molemmat ansaittua kesälomaa. Pari viikkoa vierähti mukavasti Porissa, jossa koiratkin aina nauttivat rennosta oleilusta, vapaanariehumisesta ynnämuusta mökkielämästä täysin siemauksin.


Vähän näyttelyelämääkin päästiin lomalla kokemaan. Matkasimme nimittäin Outin ja Bean seuralaisina yhdeksi viikonlopuksi Tallinnaan Baltian Voittaja 2012 näyttelyyn. Samalla reissulla käväisimme myös Viron vinttikoiraliiton erkkarissa.

Ensiksi lauantain erkkarissa azawakhit tuomaroi Iren Naarits Virosta.
Tämä miellyttävä leidi osasi läsitellä azawakheja kauniisti ja arvostikin Aapon ulkonäköä oikein paljon. Hän sijoitti Aapon parhaaksi urokseksi ja lopulta Aapo oli VSP (ja ROP-juniori ainoana junnuna). Näin Aapo sai elämänsä ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Eestin juniorisertin! Jippii!

Lisään arvostelun tähän myöhemmin (kun saan sen suomennettua..)

Sunnuntaina Baltian voittajassa tuomarina oli Barbka Novak Sloveniasta.
Hän palkitsi Aapon erinomaisella ja kehui erityisesti Aapon kaunista päätä. Hän sijoitti kuitenkin vanhemman (ja valmiimman) Bamakon parhaaksi urokseksi, joten tänään Aapo oli PU2 saavuttaen toisen junnusertinsä. Aapo oli myös sunnuntaina ROP-juniori.

Tässä vielä Barbka Novakin mietteet Aaposta:

"9 months male, very elegant head, correct bite, good body proportions. Well angulated. Like to see less white. Typical movement."

Kumpanakaan päivänä BIS-juniorikehässä meille ei kummempaa menestystä irronnut, mutta olihan se mukava kokemus esimerkiksi sunnuntainakin juosta kierros isossa kehässä - täydessä kaatosateessa. :-D

 
Mutta ainakin Aapo oli ihan hurrrrjan ylpeä ekoista hienoista ruusukkeistaan! Katsokaa vaikka!


Näyttelyreissun jälkeen palattiin vielä muutamaksi päiväksi Poriin.
Porissa vieraillessamme on aina pakko käydä Yyterin koirarannalla, on se vaan mahtava paikka!
Tällä kertaa mukaan pääsivät "helpot koirat" eli Iivari ja Aapo. 

Aapo juoksi heti ensitöikseen mereen - olihan siellä iso hanhilauma sentään metsästettävänä! No, hanhet saivat pitää henkensä, mutta Aapolta lähti talviturkki!

 "Iik, olipas kylmää!!"

 Noh, äkkiä siihen veteen totuttiinkin ja pian se olikin ihan kiva juttu!


 Iivari pallon perässä, hiekka vaan pöllyää!

 Iivari hakee palloa mielellään myös vedestä :-)

Himskatin Aapo varasti pallon kuitenkin aina kuivalla maallaTuettiin myös vähän paikallisen vinttikoirakerhon toimintaa ja käväistiin Harjavallassa maastojuoksuharkoissa.
Nyt mukaan pääsivät Hero ja Aapo.
Hero oli tuttuun tapaansa ihan intoa piukassa ja veti kokon radan tyylipuhtaasti läpi.
Lopuksi vielä Hero veti kunniakierroksena saman radan päinvastaiseen suuntaan, ja tovi saatiinkin raitapaitaa metsästää kun energiaa olisi piisannut vielä kuuteensataan kierrokseen.
Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, ja Herolla oli ainakin superkivaa!!

Hero elementissään

Aapolle tämä oli eka kerta maastovieheen perässä. Siltä ei kuitenkaan näyttänyt, sillä Aapo ampaisi vieheen perään kuin vanha tekijä ja seurasi vieheen reittiä millintarkasti. Loppuun tietysti vielä asiaankuuluvat tapporavistukset. Taitava poika!

 Aapokin innokkaana

Mökillä on kyllä mukavaa, moisen rentoutumisen jälkeen jaksaa pakertaa töiden ja opiskelujen parissa. Koirillekin mökkielämä tuo ihan omanlaistaan vaihtelua arkeen. Hyvä etteivät saaneet raikkaanilmanmyrkytystä.

Grillikatoksessa pappa paistoi muurinpohjalettuja. Iivari toimi virallisena valvojana.


Arkeen paluu tapahtuikin sitten elokuun lopussa kun meikäläinen aloitti farmasian opinnot Helsingin yliopistolla.
Täällä pk-seudulla on kuitenkin puolensa. Kaikki kivat (koira)kaverit ja harrastukset.
Aapo on ehtinyt kunnostautua rataharjoituksissa sen verran, että kokonaan suljetusta kopista lähteminen sujuu jo mainiosti. Huomenna on HVK:lla viimeiset harjoitukset - Makkarajuoksut - ja siellä olisi tarkoitus kokeilla 280m matkaa. Toistaiseksi harkat ovat sujuneet ihan mielettömän hyvin, ja vauhtiakin tuntuisi pikkupojasta löytyvän.
Huippua!!

Tästä tuli nyt ehkä kaikkien aikojen sekavin blogipäivitys, kaikkea laidasta laitaan ja kuviakin jokaisesta genrestä! :-D

Laitetaan loppuun vielä täysin postauksen aiheisiin liittymätön kuva erään myöhäisillan lenkistä. Kunnon kalsarijengi koossa uusissa DG DogGear heijastinmantteleissaan :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti