maanantai 2. heinäkuuta 2012

Muutto ja Aapon näyttelydebyytti

Kesäkuun puolessa välissä pääsimme vihdoin muuttamaan asumismuotoamme ja pois kerrostalosta. Nyt asumme kivassa kaksikerroksisessa rivitalokolmiossa, jossa on pikkuruinen piha ja koirilla ihan oma huone :)

Koirille uudessa kodissa on tietysti ollut ihan hurjasti kaikkea uutta ja jännää. Varsinkin portaiden kulkeminen tuntui olevan aluksi vähän hankalaa.
Hero kulkee portaat yksi kerrallaan ja aina välillä pysähdellen. Yosal kulkee portaat yllättävän tottuneesti, ei ongelmaa. Iivari kulkee portaat rivakasti, kapeimmasta reunasta, jolloin välillä jalka lipsahtaa ohi. Mutta nopeasti ylös vaan on tärkeintä, ainakin Iivarin mielestä! Aapo sen sijaan juoksee hepuloiden portaisiin, loukkaa jalkansa ja alkaa vähän vieroksua portaita. Tästäkin kammosta päästiin tosin ensimmäisenä iltana vielä eroon, kun portaissa kiipeämistä ja laskeutumista harjoiteltiin rauhassa namien avulla. :)

Kun sitten vihdoin saimme pienen pihapläntin aidattua, koitti varmasti poikein mielestä paras osuus uudessa kodissa - omaan pihaan tutustuminen!
Noh, videosta saa aika hyvän käsityksen miten kukin asiaan suhtautui..
Hero ei ollut valitettavasti videon kuvaamisen aikaan kotona!



Yosalin mielestä koti on siellä missä on ihmisten sänky. Eli jahka saimme sängyn rahdattua yläkerran makuuhuoneeseen, oli Yosalin mielestä kaikki hyvin!
Karvas pettymys taisikin koittaa sitten ensimmäisenä yönä, kun koirat joutuivatkin viettämään yönsä omassa huoneessaan eikä entiseen tapaan meidän ihmisten vieressä/päällä/alla..

Aapo ja Yosal päättivät kuitenkin testata, että miten painileikit ja muu höseltäminen onnistuisi uudessa kodissa. Hyvinhän se vaikutti onnistuvan :D




16.6. koitti Aapon ihan ensimmäinen oikea näyttely. Osallistuimme nimittäin Tuomarinkartanolla järjestettyyn Aptus Show:hun, pentuluokkaan tietysti!
Tuomarina azawakheilla oli Zlatko Kraljic Kroatiasta. Oikein mukava herra, joka piti kunnioittavan etäisyyden koiriimme. Ei haitannut minua :)
Ikävä kaatosade vähän latisti tunnelmaa, mutta Aapo esiintyi ihan hurjan hienosti kelistä huolimatta!

Aapo sai KP:n ja oli ainokaisena siis ROP-pentu.
Arvostelukin oli oikein mukava:

" Good builded dog. Very good shaped head. Correct ears. Short good shaped back. Correct angles of hind legs. Good moving."

Oikein tyytyväisiä siis ollaan pikkupojan ensiesiintymiseen! Seuraavan kerran Aapo pääsee kiertämään kehää heinäkuussa Kartano Weekendiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti