maanantai 2. heinäkuuta 2012

Derby 2012

Iivari pääsi kevään häntäoperaation vuoksi aloittamaan kisakautensa vasta eilen ja heti vieläpä arvokisoissa.

Onneksi olimme kuitenkin liikkuneet ja treenanneet kevättalvella, keväällä ja alkukesästä reippaasti, joten koira vaikutti olevan kunnossa. Pari harkkavetoa kesäkuun aikana radalla todisti myös sen, että häntäamputaatio ei vaikuttanut vauhtiin ainakaan negatiivisesti!

Hyvinkäällä paistoi aurinko koko eilisen päivän. Ajoittain oli oikein tuskallisen kuuma! Onneksi saimme autolle varjoisan paikan, ja autossa olikin itseasiassa mukavan viileä paahtavaan ulkoilmaan verrattuna. Koira sai riittävästi nestettä ja viilennystä, joten kaikki oli ok.

Ensimmäiseen aikajuoksuun Iivari sai kavereiksi Pyryn (Sattuman BJ-Joe Kidd) ja Jaapien (Jango v. Arkadi). Iivari sai suureksi onneksi koppiarvonnassa ykköskopin! Iivari sai tosi hyvän lähdön ja johtikin takasuoran puolivälin paikkeille. Sitten kuitenkin Pyry painoi ohi, ja maaliintulojärjestys oli 1. Pyry, 2. Iivari ja 3. Jaapie.
Ekasta aikajuoksusta Iivarin ajaksi tuli 23,86s, joka onkin samalla mustuaisen uusi ennätys 350m matkalta!! Ja taisi tuosta muuten samalla tulla käyttövalio radalta :)

1. aikajuoksu, pun: Pyry, sin: Iivari, valk: Jaapie

Derbyssä toinen aikajuoksu oli whippeteille osallistujamäärän takia pakollinen. Iivari juoksi toisen aikajuoksun Sattuman BJ-Hermannin sekä Jatzarin Feelingin kanssa.
Tässä lähdössä Iivarin startti olikin sitten aivan kauhean huono, koppina olikin Iivarille ei kovin hyvä viitoskoppi. Ja videollakin näkyy miten se törmää Hermanniin ykköskaarteen kohdilla. Maalissa ensimmäisenä oli Hermanni, toisena Iivari ja kolmantena Jatzarin Feeling. Iivarin kohdalla kello pysähtyi toisessa aikajuoksussa 24,41s kohdalle.
Whippeturosten toisissa aikajuoksuissa ei kuitenkaan kaikissa saatu aikaa, tai saatiin vain käsiajat, joten finaaliin lähdettiin 1. aikajuoksun perusteella. Vähän harmi, sillä nyt koirat olivat juosseet tavallaan turhaan nämä toiset aikajuoksut.

2. aikajuoksu, pun: Iivari, sin: Sattuman BJ-Hermanni, valk: Jatzarin Feeling

1. aikajuoksujen perusteella Iivari oli whippeturosten 3. nopein (!!!), joten A-finaali kutsui! Tämä jo oli tosi hyvä saavutus meille, sillä ennen kisaa asetin varovaisen tavoitteen A-finaaliin pääsystä :)
Toisen aikajuoksun perusteella olin melkein varma, että Iivari ei välttämättä pystyisi finaalissa pitämään tuota 3. sijaansa.
Finaalissa juoksivat siis Iivarin lisäksi Teppo (Elko River du Tépée d'Amour), Pyry, Hermanni, Jaapie ja Ässä (Macarenan Blackjack).
Huokaisin helpotuksesta kun kuuluttaja kuulutti Iivarin kopiksi ykkösen! Peli ei olisikaan menetetty :D
Lähtö ei ollut Iivarilla hyvä, mutta ei nyt sentään aivan surkeakaan. Se pääsi aika hyvin kahinoihin mukaan, ja piti hienosti kolmossijansa maaliin asti!! Aika finaalista Iivarille oli 24,34s.

Whippeturosten derbyn A-finaali 2012, pun: Teppo, sin: Pyry, valk: Iivari, musta: Hermanni, kelt: Jaapie, raid: Ässä

Aika huimaa! Nyt Iivaria voi sanoa ikäluokkansa kolmanneksi nopeimmaksi uroswhippetiksi :) Ihan huippuhieno saavutus minusta! Mielestäni finaalissa kaikki koirat ansaitsivat sijoituksensa hienosti! :)
Onnittelut siis tietysti Teppo-voittajalle ja treenitiimille, hienosti kakkossijalle juosseelle Pyrylle omistajineen ja myös ihan kaikille muille hienosti juosseille ja päiväänsä tyytyväisille!

Iivarin Niki-sisko oli nartuissa myös upeasti kolmas, joten Fast Pack's tiimiin tuli näin tuplapronssia ;)
Onnea!!

Seuraavan kerran Iivari kisailee Kartanolla 14.7. WH:n ratamestaruuskisoissa :)

Aika huippu kisakauden avaus - derbyn 3. sija, oma uusi ennätysaika ja käyttövalioutuminen! Positiivisena huomiona täytyy sanoa myös se, että kaarteissa Iivari tuli hurjan hyvin sisällä. Parantamisen varaa on vielä lähdöissä.. Omistajatkin saivat ikävän rapuvärin ihoonsa, aurinkorasvan unohduttua.. 
Mutta kokonaisfiilis jäi roimasti plussan puolelle! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti