tiistai 31. heinäkuuta 2012

Aapo poseeraa

Huomasin, että Aaposta ei ole otettu "kehityskuvia" vähään aikaan. Nyt Aapolla on parhaillaan menossa kamala karvanlähtöaika ja onpa se tosiaan vähän tuhdissa kunnossakin.
Päätimme kuitenkin napsia tänään pikkupojasta muutaman edustuskuvan, ihan vain jotta tiedetään, että tältä se sitten näytti 8,5 kk iässä.

Aapo kävikin muuten 22.7. näyttelemässä Tuomarinkartanolla SVKL:n pääerikoisnäyttelyssä eli Kartano Weekendissä. Aapo oli tietysti ainoa pentu ja sai mukavan arvostelun lisäksi KP:n ja oli täten ROP-pentu.
Azawakheilla tuomarina oli Jetta Tschokkinen, ja Aapon hän arvosteli näin:

"8 kk hyvin kehittynyt tyypillinen nuori uros. Oikeat mittasuhteet, hyvä pää, oikea purenta, oikein kannetut korvat. Hyvät silmät. Oikeanmallinen rintakehä, joka vielä saa kehittyä. Rodunomaiset kulmaukset ja värit. Kauniit käpälät. Kevyet liikkeet, häntä voisi liikkeessä laskeutua paremmin."

Pääsimme myös pyörähtämään BIS-pentukehässä, mutta siellä ei menestystä tullut. Kuuluttaja kuulutti koirat BIS-pentukehään näkemänsä perusteella (ilmeisesti listoja ROP-pennuista ei oltu toimitettu) ja Aapon kohdalla kuului "sitten vuorossa... SLOUGHI"... Hitsi vieköön kun harmittaa, etten tajunnut korjata asiaa ja huutaa "eipäs kun AZAWAKH!". Jokunen muukin erehtyi luulemaan Aapoa sloughiksi ja sain kuulla "ai onks sulla tämmönen(kin) kotona, eiks tää oo sloughi?!". Höhpöh.
Ei se minusta nyt NIIIN paljoa sloughilta näytä. Mutta kai se on tuo vaaleahko väri, joka hämää. Näin vaaleita azawakheja kun ei Suomessa muita taida olla, joskin väri on rodulla aivan täysin sallittu. Toisin kuin taas slougheilla ei valkoinen ole sallittu (hei vaan sinä näidenkin rotujen tuomari, joka sanoit Aapoa sloughiksi). :D

 Turaturkki-paksukainen 8,5 kk

"Häntä voisi liikkeessä laskeutua paremmin" Nojoo, mutta toisaalta rotumääritelmässä sanotaan, että "koiran innostuessa häntä voi kohota vaakatason yläpuolelle" ;-)

Muikistelija <3

Aapon kaunis, mutta vielä niin kovin "lapsellinen" ilme :)

Ja vielä vähän toisesta kuvakulmasta

1 kommentti:

  1. Ompa Aapo komea azawakh!:) Hieno ja monipuolinen blogi kaikinpuolin!:):) Mullakin välillä sloughit ja azawakhit sekottuu (ja jopa sileäkarvaiset salukit.. ::D Ehkä mä vielä ne joskus erotan :b

    http://mellubella.blogspot.fi/

    VastaaPoista