perjantai 3. helmikuuta 2012

Sairastelua ja hurjia pakkaslukemia

Luulisi, että viimeaikaisissa pakkasissa olisi suurimmat pöpöt kuolleet, mutta ei. Ilmeisesti lenkiltä tarttui mukaamme ikävä pöpö, joka aiheutti melkein koko laumalle tarttuvan suolistotulehduksen.
Vatsat on olleet löysällä, mutta ennenkaikkea oksennus on ollut herkässä. Ei ollenkaan kivaa katseltavaa kun koirilla on selvästi paha olo eikä ruoka edes maita. Sanomattakaan että kuivuminen tapahtuu entistä herkemmin kun tavaraa tulee molemmista päistä!
Onneksi eläinlääkäri osasi auttaa tässäkin asiassa ja saimme asianmukaiset lääkkeet taudin nujertamiseksi.
Q ja Hero sairastivat tämän ihan ensimmäiseksi, niillä se tuntui olevan lievempää. Niiden kohdalla selvittiin paastolla ja pakkojuottamisella. Nutrisalia on ollut vedessä koko lauman saatavilla nyt reilun viikon ajan. Yosalin kohdalla tilanne meni vähän pahemmaksi ja vei nopeasti mehut pois koipeliinilta. Siispä Yosal sai oksennuksenestopistoksen (mikä sana!) lisäksi nestettä nahan alle ja viettikin yhden iltapäivän kamelina nestekyttyröineen päivineen.
Iivari on toistaiseksi ainoa, joka on säästynyt *kopkop*. Pikku-Aapo tuntuu myös aika hyvin vastustaneen tautia, vain pari kertaa oksensi ruokansa ja vatsa oli pikkuisen löysällä. Toki pienen pennun kanssa sitä vaan hankkiutuu herkemmin hoitoon.
Nyt tilanne näyttää kaikkien osalta hyvältä, kaikki paitsi Yosal ovat kutakuinkin terveitä omia itsejään. Ruoka, eli tässä tapauksessa riisi-seiti-raejuustoseos, uppoaa hyvin ja luuttuamis-pyykkäys-rumba näyttäisi olevan takanapäin...

kytiksella
Noh, yksi aktiviteetti, josta ei luovuta edes sairastumisen sattuessa on tietysti pihan tapahtumien kyttäys!

Lattioiden luuttuaminen ei silti ihan kokonaan vielä lopu, sillä pentu saa toistaiseksi ihan luvan kanssa pissiä sisälle. Tuonne -20˚C pakkaseen pikkuisen ei tarvitse lähteä. Onneksi isotkaan eivät ole sitä sorttia, että hyppisivät seinille jos joskus lenkit jäävät syystä tai toisesta vähemmälle. Ainoastaan Iivarissa on havaittavissa näiden muutaman megapakkaspäivän jälkeen pientä levottomuutta..

qyosalmakoil
Q ja Yosalkaan eivät ihan kamalan mielissään ole kylmistä pakkaskeleistä ja viettävätkin aikansa paljon mieluummin esimerkiksi lähekkäin lepäillen :)

iivarijaheromat
Kuten Iivari ja Herokin :-)

pahatmielessa
Aapon mielestä välillä vaan on vähän tylsää! Tästäkin ilmeestä voinee päätellä, että sadasosasekunnin kuluttua kuvan ottamisesta pikkutyyppi olikin jo singahtanut toiseen huoneeseen, mitälie pahojaan tekemään.. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti