torstai 22. syyskuuta 2011

Näytelmäviikonloppu

Viime lauantaiaamuna starttasimme Susannan kanssa auto täynnä koiria kohti Tamperetta ja näyttelyviikonloppua. Lauantaina järjestettiin Tampereen Kaupissa ryhmänäyttely ja sunnuntaina SVKL:n erikoisnäyttely.

Lauantain ryhmikseen olin ilmoittanut Iivarin, ennakkoluulottomasti ruotsalaiselle kasvattajatuomarille. Ei hyvä idea! :D Iivarikin varmaan tuumaili, että hän olisi ollut paljon mieluummin esimerkiksi Oulussa kuninkuusjuoksuissa Aina-siskon tapaan. Pöh!

Noh, Iivari esiintyi kuitenkin mielestäni tosi hyvin ja saatiin tulokseksi se H, joka meillä oli toiveissakin.
Tässä vielä tuomarin (Stephen Wheeler) mietteitä Iivarista:

"Black male. I would like to see more typical head and better underjaw. Clearly looks like a racing greyhound to me, carrying too much muscle. I would like to see better pasterns. Quite unsound on the move."

Voitaisiin alkaa väitellä aiheesta, että miten vinttikoiralla (tai koiralla ylipäätään) voi olla liikaa lihaksia. Hmm, no ei nyt kuitenkaan aleta. Ja kuten kasvattajan kanssa oli puhetta - ilmeisesti Ruotsissa greyt ovat tooosi pieniä ;)

Alla vielä Davidin ottama hieno kuva mustuaisesta pyödällä. Ihan kelvollisestihan se pönöttää? :)
© David Giraut

Sitten oli Yosalin vuoro. Azawakheja oli ilmoitettu kaikkiaan mukavat kuusi kappaletta, kolme urosta ja kolme narttua. Olimme saaneet vieraita ihan Latviasta asti, kun Bastien's Walad omistajineen oli lähtenyt näyttelykiertueelle!
Azawakhit tuomaroi Jo ão de Paula Bessa Portugalista. Hän arvosti azawakheissa luonnetta ja tyyppiä ja tuntui tykkäävän Yosalista! Yosal olikin ainoa uros, joka sai SA:n ja oli täten PU1 ja lopulta VSP. ROP oli iltalialaisneito Azzah Imahn (myöhemmin vielä RYP2!), onnea!

Tuomarin mietteet Yosalista (ranskaksi):

"Excellent type, trés bon tête, correct relation du corps. Bon presentée."

Lyhyestä virsi kaunis! Tuomarissa oli kuitenkin jotain ilmeisen jännittävää, sillä melkein kaikki azawakhit peruuttelivat ja tuntuivat pelkäävän tuomaria. Täytyy ihan vähän kehua Yosalia hyvästä käytöksestä :)

Ja erikoismainintana täytyy kertoa, että matkaseuralaisemme Safir the sloughi sai lauantaina kolmannen sertinsä ja valmistui samalla Suomen muotovalioksi!!

Mikko Marttisen ottamia upeita kuvia lauantailta voi käydä ihastelemassa täällä.

Sitten ajelimme Susannan kanssa hotelliimme, Scandic Rosendahliin Pyynikkiin (suosittelemme!) ja ilta vierähtikin sitten koirien kanssa lenkkeillessä, herkuista nauttiessa ja koirien päättömälle menolle nauraessa.

Yosal rakastui Maisa-whippetiin ja koko ilta menikin sitten Maisaa tiiviisti seuraten ja "nivusia" kirputtaen. (Älkää kysykö, tuo on joku Yosalin liehittelykeino..) :-D

Koirat saivat aivan järjettömät hepulit jossain vaiheessa iltaa. Mitäköhän tässäkin kuvassa tapahtuu...?

Kaverukset :)


Sitten koitti sunnuntaiaamu ja maittavan hotelliaamiaisen jälkeen taas nokka kohti Kauppia. Tällä kertaa minulta oli kehässä vain Yosal, mutta Susannalta molemmat tytöt. Maisa-pentunen olikin hienosti whippeteissä VSP-pentu!!

Azawakheja oli ilmoitettu taas kuusi kappaletta ja tällä kertaa tuomarina toimi venäläinen Lyudmila Tchistiakova. Tämä tuomari kiinnitti huomiota mm. azawakhien kokoon ja liikkeisiin. Koiriin hän ei koskenut ollenkaan, liekö lauantainen tuomari kertonut, että nämä azawakhit olivat aivan hulluja.. :D

Yosalista tuomari tykkäsi ERI:n, SA:n ja PU2:n verran, olen siis todella tyytyväinen tähän tulokseen! Urosten voitto meni hienosti Azille (Bastien's Walad), joka myös samalla valioitui Suomen muotovalioksi. ROP oli jälleen Azzah Imahn, joskin tuomari kertoi parasta narttua valitessaan pitävänsä kovasti Beasta.

Tässä vielä Yosalin arvostelu sunnuntailta:

"3 years old champion male. Nice type and size. Very compact body. Typical head. Good neck set. A bit straight in front. Free movement."

Yosalin kivat liikkeet :)
© Susanna Korpela

© Susanna Korpela

Täydelliset tulokset azawakhien osalta löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.

Kaikkiaan siis takana on tosi onnistunut näyttelyviikonloppun ja ihan hulvattoman hauska reissu! Kiitos matkaseuralle ;-)
Jospa tässä olisi nyt sitten taas tarpeeksi näyttelyitä vähäksi aikaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti