sunnuntai 7. elokuuta 2011

Lenkki Yosalin kanssa

Tänään lähdin verestämään muistoja lapsuudenkotini lähistölle metsään, jossa aina hevosten kanssa kävimme maastolenkeillä. Nyt lenkille mukaan pääsi Yosal :-)

Samalla testasin jokin aika sitten ostamaani GPS loggeria, jonka käytössä itselläni on ilmeisesti vieläkin vähän opittavaa..
Jostain syystä laite hakee signaalia turhan pitkällä väliajalla, joten karttaan piirtyvä reitti ei ole siis ollenkaan tarkka, katvealueitakin on aika lailla. Aikaisemmilla testikerroilla laite on "nauhoittanut" reittiä vain alusta pari minuuttia, erotuksena tähän kertaan oli se että ennen olen kiinnittänyt laitteen koiran kaulapantaan pieneen pussukkaan, nyt annoin sen killua ilman suojusta kaulapannassa. Ilmeisesti siis pienikin kerros kangasta tms laitteen päällä estää signaalin kulun? Muutenkin tarkkuudessa on kyllä toivomista, reittitietojen mukaan kun Yosalin maksimivauhti lenkillä olisi ollut 10,6 km/h ja keskinopeus 4,1 km/h. Keskinopeus varmasti pitääkin paikkansa, menihän meillä tuohonkin reilun kolmen kilometrin lenkkiin noin tunti ja kun Yosal aika paljon kuitenkin haistelee ja seisoskelee paikallaan. Mutta pari semmoista älypäähepulia elikko kyllä sai, että taisi maksiminopeus huidella lähempänä 40-50 km/h kuin tuo laitteen ilmoittama. Noh, selvitellään josko asetuksia voisi jotenkin säätää tai sitten täytyy ihan oikeasti satsata johonkin kunnolliseen paikantimeen :) On kuitenkin ihan hurjan mielenkiintoista nähdä lenkin jälkeen kartalla missä se koira on huidellut menemään ja minkälaista vauhtia! Saa antaa suosituksia kohtuuhintaisista, hyväksi todetuista loggereista. Täytyy olla Mac-yhteensopiva. Kokemus koirakäytöstä plussaa ;-)
edit: Asetuksistahan tuon signaalinpäivitysvälin pystyi säätämään pienemmäksi ja uudella testilenkillä alkoi karttaan piirtyä jo paljon paremman näköistä viivaa, myös nopeudet olivat totuudenmukaisemmat. Alla kuitenkin vielä aikaisemmin päivällä Yosalin kanssa tehdyltä lenkiltä reitti, hyyyvin epätarkkana ja epätodenmukaisena.

lenkkikartalla
Tällä kertaa reitti on hyyvin simppelin näköinen, todellisuudessa Yosal ei kulkenut ollenkaan noin suoraviivaisesti vaan poikkesi polulta melkein kokoajan. Pääpiirteittäin kuljimme kuitenkin tuon näköisen lenkin, kuvassa myös nopeus/aika -kaavio.


Sitten vielä kuvaoksennus rauhalliselta lenkiltämme (huom, kuvia on paljon!) Olipa kyllä mukavaa liikkua vanhoissa tutuissa maisemissa ja Yosalkin löysi paljon ihmeteltävää ja haisteltavaa.

IMG_9007
"Eikö mentäis jo..?"

IMG_9009
Ei Yosal oikeasti missään kylvetyllä pellolla hepuloinut..

IMG_9032


IMG_9067
Aarteitakin löytyi!

IMG_9075


IMG_9072


IMG_9081
"Mä meen jo!"

IMG_9104
Juomatauko

IMG_9112
Ja taas menoksi..

IMG_9121
Vaikka oli pikkuisen ärsyttävää Y:n mielestä kun yks vaan kokoajan jäi jälkeen kuvailemaan..

IMG_9141
Pallopää :)

IMG_9155
Välillä mentiin peltoaukeilla

IMG_9170
Näkyiskö pupuja tai mitään?

IMG_9190
Ja sitten ihan hienovaraiset hepulit..

IMG_9227
Pomppija venhäpellossa vai mikä se oli..

IMG_9249
Kesäfiilistely

IMG_9276
Lenkin lopussa kieli oli jo aika pitkänä!***Today I went for a walk with only Yosal for a change. I also got a chance to test our new GPS-logger which I got a while back.
I didn't now how to work with the settings of the device so the picture above with the map and everything is not at all accurate. The device had updated the signal every 5 minutes, far too infrequently. But anyways you can see a bit what kind of a walk we went. The device measures his position and tracks, speed and elevation and of course the duration of the walk.
After the walk I took some time and adjusted the settings of the logger and later on when I tested it again it worked much better! So I will have to update also the new data from the actually successful test-walk ;-)
I will also have to come up with some kind of a better way to attach the device to Yosal's collar because now it was just hanging freely with no kind of protection from humidity or dirt. So much development is needed.. :-D

4 kommenttia:

 1. Well, these are just killer pictures :)

  VastaaPoista
 2. Voitin arvonnassa myLoggerin tänään (http://www.mylogger.fi/product/1/mylogger). Kerron käyttökokemuksia heti jahka päästään sitä testaamaan. :)

  VastaaPoista
 3. Jään myös odottamaan testituloksia, sillä aikomuksena on ollut hankkia tuollainen tallennin. Irtonaisenakaan se ei ilmeisesti häiritse? Haittaisikohan joku sipulipussin tyyppinen signaalia? Ja Yosalia on pakko kehua, kun se on niin kaunis! Kuvien ja tekstien perusteella siinä on valomaisia piirteitä ja azawakh noin muutenkin on kiinnostanut pitkään. Nythän olisi se yhdistyskin :)

  VastaaPoista
 4. Susanna; aijaa, mahtavaa! Kuulen kyllä tosi mielelläni tuosta käyttökokemuksia :)

  Tuija; uudet testit onnistuivat hyvin ja nyt tallennin osasi päivittää signaalin jo 5s välein. Kokeilin laittaa tallentimen minigrip-pussiin ja pussin teippasin ilmastointiteipillä pantaan kiinni, tuo viritys ei häirinnyt signaalia ja härveli tuntui pysyvän kaulassa hyvin :)
  Laitan testituloksia vielä kuvina myöhemmin.
  Ja Yosal kiittää kehuista! Minä itse olen aivan menettänyt sydämeni tälle rodulle ja miehen kanssa onkin puhuttu, että meillä täytyy kyllä aina olla ainakin yksi azawakh! :)

  VastaaPoista