tiistai 14. kesäkuuta 2011

Viron turnee

Blogin päivittäjä vietti viime viikon Azoreilla lomaillen, joten päivitykset laahaavat hiukan perässä. Kuluneena aikana on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista!

Edellisviikonloppuna matkasimme Outin kanssa Viroon näyttelyreissulle mukanamme Yosal ja Bea. Lauantaina 4.6. oli Tallinnassa Eestin vinttikoiraliiton erikoisnäyttely ja sunnuntaina 5.6. Eestin Voittaja 2011 -näyttely.

Molempina näyttelypäivinä sää oli mitä mahtavin ja taisipa aurinko vähän polttaakin (ainakin allekirjoittanutta)..

Lauantain erikoisnäyttelyssä tuomarina oli amerikkalainen David R. Miller. Hän tykkäsi uroksissa enemmän Bamakosta (Insolen's Bamako), joten Yosalin oli tyytyminen PU2-sijoitukseen. Yosal sai kuitenkin sertin sillä Bamako oli junnuluokassa. Bea oli nartuissa ainoa ja sai junnusertin ja päätyen lopulta VSP:ksi Bamakon ollessa ROP. Onnittelut!
Yosal sai kuitenkin tarvitsemansa sertin Eestin valionarvoa varten!

David R. Miller kommentoi Yosalia näin:
" Nice proportions, good length of body. Is a picture of an inverted suitcase. Nice head, would like more definition in head. Adequate side movement."

Lauantai-illaksi suuntasimme hotellillemme, joka sijaitsi Tallinnan kauniin vanhakaupunkin vieressä. Aivan hotellin lähistöllä oli hieno puisto, jossa kävimme koirien kanssa iltakävelyllä ja poikkesimmepa hetkeksi lähellä olleeseen koirapuistoonkin.

Yosal oli koko matkan ajan ihan pösilö. Se oli totaalisen hulluna Beasta, vaikka Bean juoksusta on kuitenkin kulunut jo monta viikkoa. Milloin Yosal valitteli kurjuuttaan sängyllä makoillen, milloin yritti liehitellä Beaa. Onneksi Yosal ei kuitenkaan heittäytynyt täysin mahdottomaksi vaan uskoi hyvin kun kiellettiin (tai ainakin hetken aikaa se oli hiljaa).. ;-)

IMG_5549
Yosal tuumaa "Ah, vihdoin hotellihuoneessa ja vieläpä ihanassa naisseurassa!"
Bea oli aika kyllästynyt innokkaan nuorukaisen lähentely-yrityksiin..

IMG_5552
"Varo vaan leidi, täältä mä taas tuun!"

IMG_5608
Iltakävelyllä lähipuistossa. Yhteiskuva ei tosin ihan onnistunut toivotulla tavalla mutta tässä paras otos.

IMG_5621
Ja sitten huomasimme aivan hotellimme vieressä mahtavan koirapuiston, johon koirat tietenkin vaativat päästä kaasuttelemaan!

IMG_5627
Ja Yosal toimi hyvin pupuna..

IMG_5634
Vaikka Bea olikin tosi nopea ja sai melkein kiinni!

IMG_5652
Sunnuntaiaamuna Yosal näytti hapanta naamaa, vieläkään ei nimittäin ollut lykästänyt Bean liehittelypuuhissa!

Eestin voittajanäyttely järjestettiin Kalev-stadionilla, jonne oli lyhyt ajomatka hotelliltamme.

Tuomarina voittajanäyttelyssä oli portugalilainen Fernando Madeira Rodrigues, joka hiukan jopa tavaili rotumääritelmää ensimmäisen azawakhin astuessa kehään. Noh, parempihan se on tarkistaa jos joku kohta unohtuu kuin että lähtisi arvailemaan ja arpomaan koirasta niitä vikoja/hyviä puolia :-)

Tämä tuomari arvosti luonnetta, ja totesikin parasta urosta valitessaan, että Yosal voittaa sillä "he has better temperament". Kaikki azawakhit käyttäytyivät kuitenkin mielestäni ihan hyvin, tuomarin makuun nämä olivat silti turhan arkoja. Yosal esiintyi tavalliseen tapaansa, nojaili vähän minuun mutta ei mitään sen kummempaa.

Tässä Yosalin arvostelu sunnuntailta:
"Would like more masculine expression. Correct neck. Too straight on shoulder. Nice body. Topline correct. Could have better angulation in rear. Has to improve more temperament. Movement ok."
Lopulta Yosal oli siis PU1 ja VSP kera sertin ja Ee V-11 tittelin. Bea neitonen oli hienosti ROP kera tittelien ja ryhmäkilpailuissa sijoittui vielä ihan mahtavasti toiseksi (ryhmän otti sama tuomari)!! Onnea miljoonasti!
Yosal onnistui kartuttamaan titteliriviään kahdella uudella tittelillä: Ee Mva ja EeV-11!

IMG_5671
Kalev -stadionilla aurinko paistaa porotti! Taas yhteiskuvaa, molemmat tosin vähän nuutuneen näköisinä..

IMG_5673
Yosal harjoittelee Outin kanssa :-)

IMG_5774
Bea RYP2!!!

Meillä oli kyllä taas kerran tosi mainio reissu ja kotiintuomisina saatiin oikeastaan juuri se mitä lähdettiin hakemaan! On tuo koirien kanssa reissaaminen vaan tosi hauskaa, varsinkin kun koiratkin ovat mukavia ja helppoja matkakumppaneita! :-)
Kiitos taas matkaseuralaisille, seuraavaan kertaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti