maanantai 25. huhtikuuta 2011

Iivari maastokisailee

Tänään vietimme aamupäivämme (ja osan iltapäivästäkin) tuossa parin kilometrin päässä maastojuoksukisoissa. Vuorossa olivat siis Iivarin elämän ensimmäiset maastokisat, W-H:n maastomestaruudet. Näin jälkikäteen (kun Iivarin juoksut sujuivat hyvin) kehtaan myöntää, että tämä oli myös ensimmäinen kerta kun Iivari juoksi kaverin kanssa maastossa, hups! Noh, kyllähän me sentään käytiin viime syksynä Hyvinkäällä maastoharjoituksissa, eli ihan kylmiltään ei Iivari maastoradalle kuitenkaan joutunut :-)

Alkueriin lähdettiin todella jännittävissä tunnelmissa, onneksi minun ei itse tarvinnut mennä lähettämään Iivaria vaan Tuomas suostui hoitamaan sen osuuden. Minä olin siis melkein toimintakyvytön kun jännitin niin kamalasti, hädin tuskin onnistuin kuvaamaan Iivarin juoksusuoritukset videolle! (Kiitokset siis Susanna niin henkisestä kuin myös fyysisestäkin tuesta, hehe :D ) Asetin Iivarille tavoitteeksi ehjänä maaliin pääsyn ja puhtaan, siistin juoksun.

Alkueräparina Iivarilla oli jo kokeneempi uros of Streamline Lazy Lizard. Iivari sai tosi hyvän lähdön heti alkuun ja juoksikin ihan mukavasti koko radan. Jossain vaiheessa Iivari ehkä hiukan himmaili ja mietiskeli mihin pupu mahtaa mennä, mutta suoriutui kuitenkin kunnialla maaliin asti saaden alkueräpisteiksi 220.
Finaaliin pääsi normikokoisista uroksista kaikkiaan 8/12, joten Iivari (joka oli alkuerien jälkeen 4. sijalla) pääsi myös mukaan!

Video alkueräjuoksusta, Iivari sinisellä manttelilla


Finaaliin Iivari sai parikseen uroksen Tarumetsän Pelle Peloton, jolle oli alkueräpisteitä kertynyt 20 enemmän kuin Iivarille. Tavoitteenamme oli siis edelleen puhdas juoksu, ehkäpä SA ja tuon 4. sijan pitäminen.
Finaalijuoksu ei ollut Iivarin osalta ihan niin sujuva kuin alkuerä, monta kompastumista ja yksi kylkiluisukin Iivarin toimesta nähtiin.

Finaalijuoksun kompurointia videolla, Iivari punaisella manttelilla


Finaalista Iivari sai kuitenkin pisteitä 211, jotka riittivät kuin riittivätkin SA-tulokseen ja lopputuloksissa Iivari säilytti sen neljännen sijan pisteillä 431! Mitkään päätä huimaavat pisteethän nuo eivät toki ole, mutta minä olen ihan hurjan tyytyväinen pienen mustan tappijalan suorituksiin! Iivari oli kisa-alueella tyynen rauhallinen, mutta vieheellä kuitenkin tarvittavaa intoa löytyi riittämiin. Koko kisapäivästä jäi siis ihan mahtavat fiilikset ja Iivari ylitti kaikki odotukset monin kerroin! :-)

Väsynyt kisailija finaalijuoksun jälkeen :-)


EDIT: löysin vielä YouTubesta hyvän videon Iivarin finaalijuoksusta, kuvannut Jakke Lehtonen -> http://www.youtube.com/watch?v=Nr69kqSeUok&feature=share
Suurkiitokset kuvaajalle! Kummasti näyttää meno taas ihan erilaiselta tuosta kuvakulmasta. Huomatkaa myös Iivarin kaunis ajohaukku ;-)

EDIT nro 2: Antti Ruotsalo oli ottanut mainioita kuvia finaalista, Iivaristakin oli tallentunut muutama kiva kuva. Kiitokset!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti