maanantai 7. helmikuuta 2011

Treeniä, tohtoreita ja testejä

Lauantaina kävimme Iivarin ja Qn kanssa Apexilla, Iivari sai viimein 1-vuotisrokotuksensa ja Qta tutkittiin oletettujen pissavaivojen takia.

Q on viimeaikoina pissaillut sisälle, vingahdellut epämääräisesti esim. asentoa vaihtaessaan, pissannut ihan normaalia suurempia määriä (kerran laskin jopa minuutin mittaisen pissan, ja sitä tuli aivan koko ajan!) ja halunnut useammin ulos pissalle.
Ajattelin, että tutkitaan mikä mahtaisi vaivata, olisiko ihan perus pissatulehdus ja/tai olisiko kenties eturauhasessa häikkää.

Lääkärillä Q pääsi erittäin perusteellisiin testeihin, pissanäyte tutkittiin, verikokeet otettiin ja eturauhasta katsottiin ultralla. Pissanäytteestä löytyi ihan pikkuruinen määrä tulehdussoluja ja eturauhanen oli normaalin/suurentuneen rajamailla. Veriarvot tutkittiin, sillä virtsan bilirubiinipitoisuus oli kasvanut (vaikka paasto oli pidetty), mutta siellä kaikki arvot olivat erinomaiset. Virtsasta tehtiin viljely tulehduksen varalta, mutta tänään sain tiedon eläinlääkäriltä, että tulehdusta ei löytynyt. Eli sen puoleen herra on terve.
Varmuuden vuoksi Q sai pistoksena Tardakia eturauhaseen ja antibioottikuurin mahdollisen tulehduksen varalta.
Eläinlääkäri ehdotti myös kilpirauhasarvojen testaamista, joten verta lähetettiin myös Vetlabiin. Jälkeenpäin sain kuulla, miten vuodenaika on väärä kilpparitesteihin ja kuinka hormonitoiminnan kiihtyminen (miten todetaan?) ja eturauhasvaivat (no oliko tällä nyt sitten oikeastaan vaivaa vai ei?) antavat todennäköisesti liian alhaiset kilpirauhasarvot, joten testiä ei ehdottomasti olisi saanutkaan nyt tehdä. Höh.

Päätin, että testi kuitenkin tehdään ja jos ne arvot nyt ovat pyllyllään niin ei muuta kuin uusi testi kesällä ja siitä jatketaan sitten etiäppäin! Jos taas arvot ovat nyt hyvät, niin voi ainakin luottavaisin mielin sanoa Qn olevan terve kilpirauhasenkin osalta. Mutta tuloksia niiden saralta luvassa parin viikon sisään.
Mitään selvää selitystä Qn ylläesitetyille oireille ei kuitenkaan löytynyt, joten lienenkö muuttunut vainoharhaiseksi vai olisiko esimerkiksi sisällepissiminen joku psykologinen juttu?


Iivarin treenit tulevaa kisakautta silmälläpitäen ovat täydessä vauhdissa ja tänään aurinkoinen ilma tarjosi hyvät olosuhteet pienelle keppijumpalle. :)
Iivarin mielestä keppi on varmasti maailman ehkäpä kolmanneksi paras asia! Parhaan ja toiseksi parhaan asian tittelistä kisaavat mikäpä muukaan kuin RUOKA ja viehe/pupu. ;-)

Pari viikkoa sitten Iivarilta otettiin testi, jolla määritellään kantaako Iivari ns. bully whippet -geeniä perimässään. Näillä nk. bully whippeteillä on virhe myostatiinia tuottavassa geenissä. Myostatiini on proteiini, joka säätelee lihasten kasvua. Jos siis myostatiinista on puutetta, lihakset pääsevät kasvamaan liikaa ja whippetin ulkomuodosta tulee hyvin kehonrakentajamainen. Tätä geenimutaatiota esiintyy jossain määrin ratalinjaisissa whippeteissä. Tuloksia odotellaan saapuvaksi ihan näillä näppäimillä..


Hoplaa!

Loikka ladun yli ettei hiihtäjät suutu :-)

Iivari vaatii: "Heitä jo!"

Iivarin lennokkaat korvat ovat välillä (=useimmiten) vähän miten sattuu ;-)

"Keskity siihen kepin heittämiseen kuvaamisen sijasta!"


Sillä välin kotona, team Lahnat...

Qn hassuttelukohtaus :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti