lauantai 12. helmikuuta 2011

Omatoimiagilityä

Pääsimme tänään Tarun, Sellan ja Tessan mukaan Noormarkkuun treenailemaan agilityä vapaavuorolle.
Olipa kivaa päästä Iivarin kanssa kokeilemaan ensimmäistä kertaa löytyisikö pojasta sitä vauhtia kun tilaa oli enemmän käytettävissä. Ja kyllähän sitä löytyi!! Ja Q rakas pääsi myös mukaan, voi miten se nautti ja olikin tosi innoissaan suorittamassa esteitä. Lopulta kuitenkin hallin tekonurmen hajut ja muut seikat veivät herran mielenkiinnon muualle, mutta jaksoihan Q silti keskittyä tovin.
Iivarin kanssa kokeilimme keppejä kaikkien 12 kepin voimin, itse menin keppien "väärällä puolella" ja nehän sujuivat jo ihan mahtavasti noin! Vauhtia vaan täytyy saada vieläkin lisää, tosin nyt jo välillä keppien loppupuolella Iivarilla alkoi olla enemmän vauhtia :)
Uusina esteinä Iivarin kanssa kokeilimme rengasta, pituutta, puomia ja keinua, jota olemme menneet vasta pari kertaa kurssillamme. Rengas meni ihan mukavasti, pituus oli helppo nakki, puomi osoittautui hyväksi lempparivaihtoehdoksi ja keinukin sujui leikiten.
Isossa hallissa pääsi hyvin tekemään pitkää rataa, pitkiä hyppysarjoja ja vauhti oli aivan eri luokkaa kuin nykyisessä kurssipaikassamme. Iivari irtosi minusta paremmin kun sain itsekin enemmän tilaa, ja koira oli "väliajoilla" (ts. kun mietin mitä seuraavaksi tekisimme) aivan intona ja odotti häntä heiluen käskyjä. Melkein kuin eri koira siis.
Oli siis varsin onnistuneet treenit Iivarin osalta!

Qn kanssa meni myös tosi mahtavasti. Sen kanssahan en ole nyt piiitkään aikaan käynyt agilityilemässä, ja herra olikin tosi innoissaan (varsinkin alussa). Q ei ole ihan niin kontaktinhakuinen kuin Iivari, joten irtoaminen sujui todella hyvin! Q suoritti hienosti hyppyratoja ja sujahteli putkeen kuin mikäkin maisteri. A ja puomi ovat kuitenkin herran ehdottomat lempparit.
Qn keskittymiskyvyssä on silti vielä vähän toivomisen varaa, tekonurmipohjan hajut osoittautuivat ajoittain kiinnostavammaksi kuin ohjaajan namit tai esteiden suorittaminen, mutta basenjille moinen sallittakoon ;)
Hyvä fiilis jäi kuitenkin kaikenkaikkiaan, oli tosi kivaa vaikka ulkona pakkanen paukkuikin siellä -12 asteen tietämillä. Sisällä hallissa ei kuitenkaan onneksi ihan niin kylmä ollut (vaikkei lämmitetty olekaan), mutta liikkeessä pysyessä tuli jopa vähän kuuma ;)

Kiitos siis Tarulle kun pääsimme mukaan treenaamaan! :)

(kuvat ovat tällä kertaa vähän pikkuisia, mutta klikkaamalla ne saa isommaksi)
Kaikki kuvat löytyy täältä.


Myös Qlla on välillä vähän vauhtia alastuloissa..

...toisinaan vähän liikaakin ;)

Ja putkeen!

Välillä mamman sylkkyyn lepäämään :)

Rengas sujui Qlta hienosti!

A:sta Q tykkää!

Varovasti keinulla..

Pomps!

Iivarin kanssa varmistin pari ekaa kertaa keinulla

Iivarin kanssa täytyy aina varmistaa myös kontakti, varsinkin A:lla!

Puomiin tutustumassa

Keppien lopussa jo vähän vauhtia!

Näin keskittyneesti mustikka pujottelee :)

Ja putkesta täysillä seuraavalle esteelle (joka oli mikäpä muukaan kuin A) ;)

Ja näin puomi sujui jo leikiten!
***Today we got to go with Taru, Sella and Tessa to practice some agility in a big hall. I took Iivari and Q with me.
This was the first training with Iivari in a bigger space and boy did he do well! He had so much more speed than before and was a thousand times more excited about everything! Q was also super excited, at least in the beginning. In the end all the smell s and other stuff caught his attention, but he did really good over all!
We had such a nice time, thank you Taru for letting us come with you :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti